Műhelyszeminárium a gyógyító hivatásokról II.

Gyógyító hivatások professzionalizációja

2021.02.06.
Műhelyszeminárium a gyógyító hivatásokról II.

Február 19-én folytatódik a Professzionalizáció-történeti Kutatócsoport műhelyszeminárium-sorozata, ezúttal Kis-Halas Judit és Ugrai János előadásai kerülnek sorra.

Január 22-én új műhelyszeminárium sorozatot indított a Professzionalizáció-történeti Kutatócsoport ELTE TáTK-BTK és a Társadalmi Változások Története Kutatóközpont a gyógyítás és a gyógyító foglalkozások professzionalizációjának kutatásáról.

A műhelyszeminárium célja, hogy összekapcsolja a professzionalizáció iránt érdeklődő, különböző tudományos területekhez tartozó kutatókat és lehetőséget biztosítson a véleménycserére, vitára, közös gondolkodásra. Ennek érdekében a rövid (15 perces) előadásokat rövid (10 perces) korreferátumok kísérik, majd a közönségé a terep!

A második alkalom témái, előadói és hozzászólói:

Kis-Halas Judit (Marie Curie Postdoctoral Fellow, Dept. of Ethnology and Cultural Anthropology, University of Ljubljana): Boszorkányoktól a vármegyei orvosdoktorokig. Gyógyító szakemberek az orvoslás újkori piacán (Egy orvosi antropológiai vizsgálat tanulságai a professzionalizáció történetének szemszögéből)

Felkért hozzászóló: Mézes Ádám (Central European University)

Ugrai János (Eszterházy Károly Egyetem, Neveléstudományi Intézet - Professzionalizáció-történeti Kutatócsoport ELTE TáTK-BTK): Orvosok, gyógyítók a reformkori Akadémia tagságában. Egy professzió születésének jelei

Felkért hozzászóló: Krász Lilla (ELTE BTK Kora Újkori Történeti Tanszék)

Időpont: 2021. február 19. 15:30

Helyszín: MS TEAMS Link